Kladdpepparkaka

Adventsfika och glögg är en tradition på första advent.

Igår bakades det en Kladdpepparkaka.

En julig variant på kladdkaka.

KLADDPEPPARKAKA

Kladdpepparkaka
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen nejlika

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda samman mjöl, kakao, vaniljsocker, kanel, ingefära, kardemumma och nejlika. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
3. Vänd ner smöret. Häll smeten i en rund form med avtagbarform. Grädda kladdpepparkakan i mitten av ugnen ca 9-10 minuter. Låt svalna. Sikta över kakao .

kram Diana

diana

En lifestyleblogg med försmak för livets goda såsom mode, shopping, skönhet,inredning, resor,mat och bak.Man måste unna sig är mitt motto och såklart att ha kul.Hoppas du ska trivas här inne hos mig.

0 Comments

  1. Den där hemmalagade är säkert mycket godare än den djupfrysta jag köpte idag.Lägger den i frysen och provar din:) tack för receptet:) önskar dig en fin vecka..kram

  2. Måste testas, killarna älskar kladdkaka o pepparkakor. Hur gott blir då inte en kombination av detta? Supergott antar jag. Kramisar Tina

  3. Visst hör det till med adventsfika och lite glögg!
    MUMS!! Den kakan ska jag baka! Annars gör jag alltid mjuk pepparkaka.
    KRAMAR Anna

  4. Åh sååå gott – den måste testas Hoppas allt e bra m dig! DU går väl uppp snart? å kag går snart å lägger mig 😉 hihi……ha en bra dag, kraamar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *